• 250 ml Bier (beetje warm, zie recept)
 • 10 ml gist
 • 15 ml suiker
 • 625 ml bloem
 • Theelepel zoud
 • 2 Eetlepel olijfolie
Pizza deeg kan je op op veel verschillende manieren maken en ook met bier. Om lekker luchtig deeg te krijgen moet er een goede gisting plaats vinden. Bier kan hierbij helpen. 

Bereidingswijze pizza deeg met bier

 1. Schenk de bier, gist en suiker in een kom. Laat het even staan totdat het schuim op komt te staan. Ongeveer 5 minuten 
 2. Meng de bloem en zout door elkaar doe dit in een mixer met een deeg haak. Als je deze niet hebt kan je ook het deeg handmatig kneden. Voeg de olijf olie toe en het gist/bier mengel. Meng totdat je een zachte bal hebt. Gebruik je een mixer, kneed dan de bal nog even met de hand. Gebruik bloem om te voorkomen dat het geheel blijft plakken aan je keukenblad.
 3. Smeer een kom in met olie en plaats je deeg hierin. Laat het daarna een uur rijzen.
 4. Snij het deeg in 2 stukken. Je kunt het nu direct gebruiken. Ook kun je het nog 12 uur in de koelkast bewaren of invriezen. Zo kan je gemakkelijk dit deeg van te voren maken.
 5. Plaats een plaat onderin de oven. Gebruik een pizza steen om je pizza op te bakken. Met een pizzasteen krijg je die echte Italiaanse pizza’s. Heb je deze niet? Draai dan je bakplaat om en zet in de oven.
 6. Rol de bollen deeg uit tot pizza’s van ongeveer 25 cm breed.
 7. Beleg naar wens. Genoeg recepten te vinden op deze website!
 8. Bak de pizza in ongeveer 15 minuten goudbruin. Dit kan per oven verschillen!

 

Waarom moet het bier een beetje warm zijn?

Om perfect pizza deeg met bier te maken is het van belang dat je bier een klein beetje warm is. Normaal bewaar je bier in de koelkast, hierdoor is het vaak onder de zeven graden. Gist werkt het beste wanneer het iets aan de warme kant is. Maak het bier echter niet boven de  50 graden. Dit zorgt ervoor dat het gist niet meer werkt. 30 graden is dus prima!

Geniet van dit heerlijke pizza deeg met bier of bekijk onze andere deeg recepten.

Pizza deeg met bier 4.00/5 (80.00%) 3 votes

Pizza met gorgonzola
Pizza calzone alla Jamie Oliver